Aile hukuku, aileye ilişkin konularla ilgilenen, medeni hukukun kapsamı içinde yer alan bir hukuk dalıdır. Aile hukukunun başlıca konuları nişanlanma, evlenmenin koşulları ve hükümleri, boşanmanın koşulları ve sonuçları, mal rejimleri, aile konutu, soybağı, evlat edinme, velayet, çocuğun nafaka hakkı, vesayet, kayyımlık, yasal danışmanlık, yardım nafakasıdır.
Kayıtlı ya da kayıtsız yaşam arkadaşlıkları da aile hukukunun konusu içinde yer alır. Kayıtlı yaşam arkadaşlığı Türk hukukunda düzenlenmemiştir. Evlilik dışı yaşama bağlanan herhangi bir hak bulunmaz, bununla birlikte çocuklar ister evlilik içinde ister evlilik dışında doğsun eşit haklardan yararlanır.
Boşanma davaları hem davacı eş hem de davalı eş için birçok sorumluluk getirmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki; boşanma davalarında da diğer tüm davalarda olduğu gibi usul hukukunun belirlediği sürelere uymak gerekmektedir. Yoksa hem davacı hem de davalı kendi haklılığını ve karşı tarafın kusurunu ispatlamakta zorlanabilir. süreç çok uzayabilir ve neticeten davayı kaybedebilir. Ayrıca davayı kaybeden taraf birtakım tazminat, harç ve karşı vekalet ücreti ödemek gibi zor durumlarla karşı karşıya kalabilir. Bu bakımdan boşanma davası açmak isteyen veya hakkında boşanma davası açılan kişinin bir avukattan hukuki destek alması kendisine bu zorlu ve tatsız süreçte büyük oranda fayda sağlayacaktır. Avukat Faruk Bulut Aile Mahkemelerine ilişkin tecrübesi ile müvekkillerinin kazanımlarını en üst seviyede tutmaktadır.
Aile Mahkemesinde görülen başlıca davalar ;
Velayet Davaları
Evlilik Sözleşmesi
Mal Rejimi Davaları
Evliliğin Butlanı Davaları
Eş ve Çocuk İçin Nafaka Davaları
Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanma Davaları
Aile Konutu Şerhi ve Kaldırılması Davaları
Aile Konutunun Sağ Kalan Eşe Özgülenmesi Davaları
Boşanma Davalarında Maddi-Manevi Tazminat Talepleri
Soy bağının Tespiti ve Reddi Davaları ile Evlat Edinme İşlemleri